مرکز تلفن تحت شبکه (IPPBX) چیست؟ - دانشنامه فارسی ویپ

مرکز تلفن تحت شبکه (IPPBX) چیست؟

سانترال IP یا IPPBX به نسل جدید مراکز تلفن اطلاق می شود که سرویس های یکپارچه ی مخابراتی را با امکاناتی بسیار فراتر از سانترال های سنتی و در قالب سیستم ویپ (VoIP) ارائه می دهند. در ادامه به تفاوت میان مرکز تلفن VoIP و سانترال آنالوگ سنتی خواهیم پرداخت.

مزیت های مرکز تلفن تحت شبکه ( IPPBX )

امکان استفاده در هر نقطه از دنیا

با استفاده از امکانات منحصر بفرد این مراکز تلفنی، همه کاربران، در هر مکانی که باشند تنها با اتصال به اینترنت و دسترسی به شبکه ی IP، در شبکه تلفنی سازمان در دسترس خواهند بود. به عبارت دیگر کاربران این سیستم می‌توانند از اداره، منزل، شعب دیگر سازمان و یا حتی در حال سفر، وارد این سیستم شده و از همه ی قابلیت‌های آن بهره‌مند شوند.

راه اندازی سریع و مدیریت آسان

از طریق رابط گرافیکی تحت وب، به آسانی می توان در منوها و بخش های دسته بندی شده، تنظیمات سانترال ویپ را انجام داد.

امکان تلفیق با سیستم سانترال سنتی

یکی از مهمترین مزایای مرکز تلفن آی پی، امکان ادغام آن با سیستم سانترال موجود می باشد. شرکت ها و سازمان ها جهت حفظ منابع و صرفه جویی در هزینه ها، قادر خواهند بود به آسانی، دستگاه سانترال خود را با مرکز تلفن IP ارتباط دهند.

قابلیت استفاده از تلفن نرم افزاری (SoftPhone)

مجموعه هایی که بودجه ی انقباضی دارند همچون کسب و کارهای نوپا و استارتاپی، به جای خرید سخت افزار تلفن، می توانند از سافت فون ها استفاده نمایند که تا حدودی تمام امکانات آی پی فون ها را در اختیار آن ها به صورت نرم افزاری و کاملا رایگان قرار می دهد.

انعطاف در توسعه

مهمترین ایراد سانترال های آنالوگ، محدودیت آن ها در توسعه و گسترش ظرفیت است. به طوری که جهت اضافه کردن چند خط شهری یا داخلی، با توجه به محدودیت تعداد اسلات ها در شاسی، نیاز به افزودن یک شاسی جدید می باشد. این مشکل در سانترال VoIP با استفاده از قابلیت ماژولار بودن و بکارگیری گیت وی ها، رفع گردیده و دیگر نیازی به تعویض دستگاه اصلی نمی باشد.

صرفه جویی در هزینه های نگهداری

با توجه به قدیمی و مستهلک بودن زیرساخت های سیستم تلفن سنتی، طبیعتاً حجم مشکلات پیش آمده و همچنین هزینه های جاری پشتیبانی، بسیار زیاد می باشد. اما در مرکز تلفن شبکه (IPPBX) به دلیل کمترین تماس فیزیکی با زیرساخت، این مشکلات به کمترین میزان ممکن می رسد. بعلاوه جهت استفاده از تلفنخانه به کابل کشی مجزا نیازی نیست و از همان بستر شبکه استفاده می گردد.

امکانات متنوع و کاربردی

پی بی ایکس تحت شبکه، در ویژگی هایی که به کاربران خود می دهد، تفاوت بسیاری با سانترال سنتی دارد؛ که در ادامه بخشی از آن را ملاحظه می فرمایید:

– صندوق صوتی

– انتقال مکالمه

– کنفرانس صوتی وتصویری

– منوی صوتی گویا (IVR)

– قرائت خودکار متن برای مخاطبین

– ضبط خودکار مکالمات

– فکس بر روی شبکه (FoIP)

– امکانات متنوع گزارش گیری از نحوه و میزان تماس‌ها در سیستم

– ارسال پیام

– امکان اتصال به سرویس دهندگان خارجی برای برقراری مکالمات خارجی از طریق اینترنت با هزینه‌ای اندک

– امکان یکپارچه سازی با سیستم های ثالث و بسیاری قابلیت دیگر …

انواع مدل ها

نسخه ی ابری (Cloud PBX)

در مرکز تلفن کلود که مبتنی بر فناوری رایانش ابری است، به جای ذخیره ی داده ها بر روی کامپیوتر یا هر سخت افزار دیگر، کلیه ی اطلاعات بر روی بستر ابری نگهداری می شود.

متقاضی به صورت آنلاین و با هزینه ای نسبتاً پایین، سرویس و ظرفیت موردنظر خود را انتخاب کرده و تا هر زمانی که به آن نیاز داشت، می تواند از آن استفاده نماید. این خدمات در سال های اخیر نزد عموم کاربران، محبوبیت زیادی کسب نموده است.

نرم افزاری

 با نصب نرم افزارهای مربوطه همچون نرم افزارهای متن باز مانند استریسک بر روی سرور فیزیکی، می توان مرکز تلفن تحت شبکه (IPPBX) راه اندازی نمود. امکانات پایه و اصلی این سیستم های تلفنی، معمولاً رایگان می باشد و در صورت نیاز به استفاده از قابلیت های تخصصی و ویژه، می بایست ماژول های مربوطه را خریداری نمود.

سخت افزاری

ظرفیت ثابت

این مراکز تلفن ویپ، ظرفیت مشخصی در تعداد کاربر، تماس همزمان، خط شهری و خط داخلی دارند و قابلیت ارتقاء در آن ها وجود ندارد.

ماژولار

با انتخاب این مدل از سانترال های تحت شبکه، کاربر می تواند بر اساس نیاز سازمان و مجموعه ی خود، هر تعداد از ماژول های موردنظر خود را تهیه و بر روی دستگاه PBX نصب نماید. به این ترتیب علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، در زمان نیاز به افزایش ظرفیت، تنها کافیست ماژول مربوطه با قیمتی اندک، تهیه و نصب گردد.

ماژول ها

ماژول های پرکاربرد و موردنیاز برای سانترال تحت شبکه به شرح زیر می باشد:

FXO: جهت اتصال خط تلفن شهری

FXS: جهت اتصال خط داخلی، تلفن آنالوگ، دستگاه فکس و ارتباط با سانترال سنتی

E1: جهت اتصال خطوط دیجیتال پرظرفیت

GSM/3G/4G: جهت اتصال سیم کارت جهت استفاده از آن ها به عنوان خطوط شهری در مکان هایی که قابلیت استفاده از کابل سیمی مخابراتی وجود ندارد.

* همچنین به جای استفاده از ماژول، می توان از گیتوی های مربوطه نیز استفاده نمود که معمولاً دارای ظرفیت و پایداری بیشتر نسبت به ماژول ها هستند.

تولیدکنندگان

برندهای زیادی در سراسر جهان اقدام به تولید و ارائه ی IP PBX در رده های مختلف نموده اند که از معتبرترین آن ها می توان کمپانی های زیر را نام برد:

Avaya (آوایا)

Cisco (سیسکو)

Mitel (مایتل)

Panasonic (پاناسونیک)

Sangoma (سنگوما)

Yeastar (یستار)

و …

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.